Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Η κατάρα του πάγκου

***Ένα άρθρο που έγραψε η ΣΟΦΙΑ ΛΥΣΙΟΒΑ δημοσιογράφος της αθλητικής εφημερίδας ''ΕΞΕΔΡΑ'' με την οποία συνεργάζεται, η ''Α-Ε''.

ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΣΤΕΡΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Η κατάρα του πάγκου

Είναι σύνηθες σε ομάδες της Δ’ Εθνικής να γίνονται συχνές αλλαγές στη θέση του προπονητή, αλλά αυτό που γίνεται φέτος στον Ολυμπιακό Λουτρακίου, αποδεικνύει πως μερικές φορές δεν είναι… γραφτό να στεριώσει ένας τεχνικός σε μια ομάδα.

Προπονητής πέρυσι στους Ερυθρόλευκους, ολόκληρη τη χρονιά, ήταν ο Δημήτρης Μαγκαφίνης. Το καλοκαίρι, όμως αποχώρησε, καθώς δέχτηκε πρόταση από ομάδα Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τη Ζάκυνθο. Βέβαια, δεν έμεινε πολύ στο Τζάντε κι επέστρεψε στη Δ’ Εθνική, για χάρη του νεοφώτιστου Πόρου.

Η διοίκηση του συλλόγου του Λουτρακίου προχώρησε στην πρόσληψη του Γρηγόρη Μαρκαντωνάτου, ενός προπονητή με καλή γνώση της κατηγορίας και του ομίλου. Ωστόσο, δεν έλειψαν οι εντάσεις από τον πρώτο καιρό. Μετά την πρώτη αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε, ο 40χρονος τεχνικός υπέβαλλε την παραίτησή του, καθώς μέλος της διοίκησης αμφισβήτησε τις ικανότητές του. Τελικά, πείστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του κι επέστρεψε. Ωστόσο, η αποχώρησή του, για παρόμοιο λόγο, μετά την 5η αγωνιστική είχε οριστικό χαρακτήρα. Στο Λουτράκι άρχισαν να αναζητούν προπονητή για να τον αντικαταστήσουν και κατέληξαν στη λύση του Πάρη Μεϊντάνη. Ο 55χρονος τεχνικός με καριέρα σε ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής, φάνταζε ως η ιδανική λύση για τους Ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν κάνει ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής. Όμως η θητεία του Μεϊντάνη στο Λουτράκι έμελλε να είναι ιδιαίτερα σύντομη. Πέντε ημέρες μετά τη συμφωνία του με την ομάδα, κι αφού έχει κάτσει ως προπονητής στον πάγκο στον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών την περασμένη Κυριακή, ο έμπειρος τεχνικός επικοινώνησε με τη διοίκηση, προκειμένου να λύσει τη συνεργασία του. Επικαλέστηκε σοβαρούς οικογενειακούς λόγους και το αίτημά του έγινε δεκτό. Δύο ημέρες αργότερα, ο Μεϊντάνης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ηρακλείου, ομάδα της ΕΠΣ Αθηνών.

Στον Ολυμπιακό έχουν απογοητευτεί από τις αποτυχημένες προσπάθειες να βρεθεί ένας προπονητής που θα στεριώσει στην ομάδα κι αποφάσισαν να δώσουν τα ηνία στον μέχρι πρότινος βοηθό, Μάκη Μαργέτη. Ο γυμναστής θα πάρει τη θέση του τεχνικού, καθώς γνωρίζει καλά το υλικό των Ερυθρόλευκων και δεν έχει καμία πρόθεση να… αποχωρήσει σύντομα από το Λουτράκι. Βέβαια, για να είναι απολύτως καλυμμένη η διοίκηση, εξετάζει κάποιες περιπτώσεις προπονητών, όπως είναι οι Γιάννης Χονδρογιάννης, Θωμάς Κουρκούνας και Σωτήρης Μαυρονάσιος.


''Α-Ε'':Ευχαριστούμε την καλή συνάδελφο και την εφημερίδα ''ΕΞΕΔΡΑ''...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου