Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Α.1 ΕΠΣΕ: ...ο καιρός ''κουτσούρεψε'' την εμβόλιμη αγωνιστική!


Με τα παιχνίδια ΚΑΣΤΕΛΛΑ-ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ και ΩΡΕΟΙ-ΙΣΤΙΑΙΑ να μην γίνονται, λόγω καιρικών συνθηκών, έγινε η εμβόλιμη 20η αγωνιστική τους πρωταθλήματος, της Α.1 ΕΠΣΕ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ και ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ...

ΑΛΑΤΣΑΤΑ-ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 1-1: ...άχαρη ισοπαλία!
''Υπό το φως των προβολέων'', στο Ενωσιακό Αθλητικό κέντρο, έγινε το Χαλκιδέϊκο ντέρμπι! Μετά από μέτριο και με λίγες φάσεις παιχνίδι, το ''Χ'' ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που όμως δεν ικανοποίησε καμιά ομάδα...
 Δεν ξεπέρασε την παγωνιά που επικρατούσε, το βράδυ της Τετάρτης,. η ποιότητα του παιχνιδιού, που έγινε στο Ενωσιακό γήπεδο, ανάμεσα στα τυπικά γηπεδούχα Αλάτσατα και την ΑΕ Χαλκίδας. Ήταν παιχνίδι για την 20η αγωνιστική της Α.1 ΕΠΣΕ και στο οποίο, η νίκη ήταν μονόδρομος και για τους δύο αντιπάλους, καθώς και οι δύο βρίσκονται στην ''δύνη'' των τελευταίων θέσεων της βαθμολογίας και το παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία... 
Έτσι παρά τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων, η ποιότητα του αγώνα δεν ξεπέρασε την μετριότητα, οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες λιγοστές, καθώς υπήρχαν και οι πολικές καιρικές συνθήκες που ήταν αποτρεπτικές για κάτι καλό, οι παίκτες προφανώς ήταν επιρεασμένοι...
Στο 67' ΓΚΟΟΟΛ! όταν ο Σπυρόπουλος, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, λάθος επέμβαση του πορτιέρο της ΑΕΧ Σαλεμή και ψύχραιμα έκανε το 1-0!
Το χρονόμετρο μετρούσε το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων (90+3') και ΓΚΟΟΟΛ! ισοφάριση-λύτρωση για την ΑΕΧ, με κοντινό πλασέ του Κωστάκη, από το ύψος του πέναλτι και 1-1! 
Διαιτητής ήταν ο Βαλ. Βρακάς (Κ. Κωνστάντιος-Μαρ. Πόγκας), πολύ καλή διαιτησία.
ΑΛΑΤΣΑΤΑ (Σταύρος Γιαννάκης): Παπαρίδης, Γ. Παπαδημητρίου, Δ. Ντοβίνος, Σ. Ντοβίνος, Καρλατήρας, Μαρίνος, Σπυρόπουλος, Προβής, Β. Παπαδημητρίου (81’ Μιχαλόπουλος), Σαραντόπουλος (72’ Μαρ. Τσακλάνος).
ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Γιώργος Ντόβρος): Σαλεμής, Σεχάϊ, Γ. Βλάχος, Β. Τριανταφύλλου (89’ Βαρσαμάς), Γεραντώνης, Μούντριχας, Π. Παπαδημητρίου (65’ Μπούγας), Γουναρόπουλος, Μιχελής, (72’ Κωστάκης), Αντωνίου, Μεταξάς.

ΚΡΙΕΖΑ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 2-1:Τα Κριεζά "χαμογέλασαν" στο γειτονικό ντέρμπι!
Καλύτερα τα Κριεζά νίκησαν 2-1 τον Ταμυναϊκό, στο ουδέτερο γήπεδο της Γυμνοιύ...! Όλο και σε πιο δύσκολη θέση βαθμολογικά, ο Ταμυναϊκός!
Απόλυτα δίκαια τα Κριεζά έφτασαν στο τρίποντο της νίκης κόντρα στον Ταμυναϊκό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έχασαν ευκαιρίες και δε χωράει αμφιβολία ότι ήταν οι...πρωταγωνιστές της αναμέτρησης παρά το γεγονός ότι ο Ταμυναϊκός προσπάθησε για το θετικό αποτέλεσμα αλλά...υπέκυψε σε έναν ανώτερο αντίπαλο.
Στο 22' ο Μπιτσάνης έκανε το 1-0, στο 28' ο Μαυρίδης έκανε το 1-1, ενώ στο 65' ο Ασίκογλου έκανε το 2-1.
Στο 71' τα Κριεζά είχαν δοκάρι με τον Γουλέτα.
Διαιτητής: Στ. Φώτης (Χρ. Πίκουλας-Νικ. Παντελάκης) -πολύ καλοί.
ΚΡΙΕΖΑ (Γ. Ποδαράς): Χατζημαρινάκης, Στανόγιεβιτς, Τηλιόπουλος, Χρστοδούλου, Καϊτίδης, Αντώνενας, Δ. Καρβούνης, Μπιτσάνης, Ασίκογλου(81' Τσέρος), Γουλέτας, Σιλεβίστας(66' Τσιρώνης). 
ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Γ. Μπόκαρης):  Πετράκης, Δημος Λύκος(86' Λάμπρου), Παντελής( 77' Κιούσης), Ντούρας, Νίκας, Τριανταφύλλου( 69' Κολλιόπουλος), Α. Λύκος, Μαυρίδης, Πιλάτης, Καρατζάς, Δημ. Λύκος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.-ΔΡΟΣΙΑ 0-1: Από τον έβδομο ουρανό στο καναβάτσο ο Ολυμπιακός!
Ο Ολυμπιακός δεν επανέλαβε τον ''θαύμα'' του...Αγίου Νικολάου, ηττήθηκε από τη Δροσιά, προσγειώθηκε ανώμαλα και τρέχει να προλάβει...
Ο Ολυμπιακός πριν λίγες μέρες βρέθηκε στον 7ο ουρανό με το σπουδαίο διπλό κόντρα στον Άγιο Νικόλαο και ενώ άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο περίμεναν να "ντουμπλάρουν" τις...μεγάλες νίκες, υπολόγισαν χωρίς την ξενοδόχο που δεν ήταν άλλη από τη Δροσιά η οποία...τραυμάτισε αγωνιστικά και βαθμολογικά τον Ολυμπιακό και πάει η ίδια στο ντέρμπι με τον Άγιο Νικόλαο με την ψυχολογία στα...ύψη!
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκε πριν καν συμπληρωθεί στο 1ο λεπτό, πιο συγκεκριμένα στο 45ο δευτερόλεπτο από το εναρκτήριο λάκτισμα, με δράστη έναν πρώην ερυθρόλευκο τον Σάλεμ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μία...τρικυμία στην αντίαπλη άμυνα και έκανε το 0-1 που έμελε να μείνει μέχρι το τέλος.
Διατητής ήταν ο Θαν.Παπακυριάκος με βοηθούς τους Καντάρη, Μητρολιό, πολύ καλοί όλοι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ. (Τ.Ακριτίδης): Ευαγγελινός, Καρατζάς, Τζάβρας, Μπισμπικόπουλος, Κεχαγιάς, Βλέτσας, Μπαϊμπάκης, Ομόρντια(55' Μουρίκης), Δάσκος(70' Τζαφάρος), Τρίκας(44' Βογιατζής), Βεζυρτζόγλου.
ΔΡΟΣΙΑ (Β.Τόγιας): Μητακίδης, Αλεξίου, Κηπιώτης, Τσούτης, Μαντζούνης, Παναγιωτάκος, Φρούσσης, Βαταμίδης(75' Χατζηκοκολάκης), Μπασούκος, Σάλεμ(88' Σουλιωτάκης), Αργυρός(82' Μπεχάρι).

ΕΡΕΤΡΙΑ-ΛΗΛΑΣ 1-1: Μάλλον...ευχαριστημένοι!
Ερέτρια και Λήλας έμειναν στην ισοπαλία με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στην αρχή και τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο τέλος...
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ιστορικά σωματεία, την Ερέτρια και τον Λήλα, που μάλλον παίζουν χωρίς άγχος, μακριά από την επικίνδυνη ζώνη...Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ήταν πολύ δύσκολο να παιχτεί...ποδόσφαιρο, όμως Ερέτρια και Λήλας προσέφεραν όμορφο θέαμα σε όσους πήγαν μέχρι το γήπεδο του Απόλλωνα για να παρακολουθήσουν από κοντά την αναμέτρηση.
Την ιστορία του αγώνα έγραψαν στο 11' ο Σέλι που έκανε το 0-1 για τον Λήλα και στο 81' ο Στρατής που ισαφάρησε σε 1-1 για την Ερέτρια.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο, ενώ στην επανάληψη η Ερέτρια διατήρησε μία υπεροχή γεγονός όμως που δεν της επέτρεψε να πάρει την εντός έδρας νίκη κόντρα στον σκληροτράχηλο Λήλα!
Διαιτητής ήταν ο Γ. Στρουμπούλης(Καμπούρης, Γκρινιάρης).
ΕΡΕΤΡΙΑ (Γ. Φούρλης): Ερ. Τόρα, Βελαέτης, Παύλου, Καραγιάννης(53' Θωμόπουλος), Μήτρου(73' Ογκνιάνοβ), Μακότσι, Μπασινάς, Μαρινάκης, Στρατής, Σταματάκος, Γκ. Τόρα.
ΛΗΛΑΣ (Β. Τσιμιχόδημος): Κωστάκης, Αλεξίου, Παππάς, Κουρούπης, Νάνος(65' Κατσικαβάλης), Αγραφιώτης, Παπίλας, Σέλι, Σφυρόπουλος, Γιώργου, Χατζηστάμου.

ΕΥΒΟΪΚΟΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 3-1: Συνήλθε από το σοκ και νίκησε!
Ο Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου, μετά την εντός έδρας ήττα-σοκ από τον Ολυμπιακό Χαλκίδας, επέστρεψε στις νίκες κόντρα στο Αυλωνάρι και ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με τη Δροσιά...
Η νίκη ήταν επιτακτική και για τις δύο ομάδες. Ο Άγιος Νικόλαος ήθελε να κρατήσει την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία, ενώ το Αυλωνάρι να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να βάλει ισχυρές βάσεις παραμονής. Όμως εκ των πραγμάτων το μεγάλο φαβορί δεν ήταν άλλο από τον Άγιο Νικόλαο, πόσο μάλλον μετά την εντός έδρας ήττα πριν λίγες ημέρες από τον Ολυμπιακό Χαλκίδας.
Ο Άγιος Νικόλαος ήταν καλύτερος και έφτασε δίκαια στους τρεις βαθμούς της νίκης με τον Αν. Αργύρη να ανοίγει το σκορ στο 10' από ασίστ του Σπανού, κάνοντας το 1-0.
Το ρολόι στο ματς χρειάστηκε να σημαδέψει το 58' για να διώξει ο Άγιος Νικόλαος το "άγχος" με τον Τσομώκο να εκτελεί φάουλ "συστημένο" στο κεφάλι του Αυλωνίτη με τον δεύτερο να κάνει το 2-0.
Παρόλα αυτά το Αυλωνάρι που παρουσιάστηκε με σύνθεση ανάγκης(κυρίως λόγω της ημέρας), μπόρεσε να μειώσει στο 62' με τον Βογιατζή σε 2-1, όμως ο Άγιος Νικόλαος στο 70' έκανε το 3-1 όταν Τριανταφύλλου και Μακαντάσης άλλαξαν υποδειγματικά τη μπάλα και ο Τριανταφύλλου διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Να σημειωθεί ότι το Αυλωνάρι ξεκίνησε το ματς με...υπηρεσιακό γκολκίπερ τον Βασιλείου και στο 23' ο Γούναρης αντικαταστάθηκε από τον Αργυρόπουλο που υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας του για το υπόλοιπο του ματς.
Ο Άγιος Νικόλαος πλέον ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη με τη Δροσιά στο επικείμενο ντέρμπι.
Διατήτευσε με άνεση ο Γιώργος Σέγκος(Πάνος, Γ. Μπούρικας)
ΕΥΒΟΪΚΟΣ Αγ. Νικολάου (Γ. Καρβέλης): Μπόλμπασης, Λύκος, Ρουμπής(72' Ζαχαριάς), Αυλωνίτης, Κούτρας, Ρ. Τσούτης, Μπασινάς, Τσομώκος(72' Αγγελάκης), Αν.Αργύρης, Μακαντάσης, Σπανός(61' Τριανταφύλλου).
ΑΥΛΩΝΑΡΙ (Γ. Τζόκας): Βασιλείου, Μαραγκός, Μπρεγκανάκου(59' Σιλβέστρος), Χάλιος, Παππάς, Σειντόπουλος, Μουρίκης(46' Βογιατζής, Γούναρης(23' Αργυρόπουλος), Θεοχαρης, Λαθουράς, Γεωργικόπουλος.

ΑΡΤΑΚΗ-ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. 4-2: "Αφεντικό" στο ματς η Αρτάκη!
Η Αρτάκη αιφνιδιάστηκε, από τον πάντα απρόβλεπτο Όλυμπο, βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε σε μία εύκολη νίκη...
Τι κι αν βρέθηκε πίσω στο σκορ η Αρτάκη; Πάτησε γκάζι, ισοφάρησε και μετέτρεψε το ματς σε έναν εύκολο περίπατο κόντρα στον Όλυμπο που προηγήθηκε στο 24' με τον Δ. Ντούρμα 0-1, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για την φιλοξενούμενη ομάδα.
Η Αρτάκη αποδείχθηκε με χαρακτηριστική άνεση "αφεντικό" της αναμέτρησης και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 40' με τον Μαστροκώστα σε 1-1.
Στο 43' η Αρτάκη κέρδισε πέναλτι, ο Παπαϊωάννου όμως αστόχησε(απέκρουσε ο Κεφαλάς και στη συνέχεια η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι), για να πέσει η αυλαία του ημιχρόνου με το ισόπαλο 1-1.
Στο β' ημίχρονο όμως, η Αρτάκη δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό της και στο 47' πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Παπαϊωάννου κάνοντας το 2-1. Ο ίδιος παίχτης στο 60' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι διαμόρφωσε το 3-1 και στο 75' ο Μαστροκώστας έκανε το 4-1 για να μειώσει ο Όλυμπος στο 77' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δ. Ντούρμα (συνολικά στο ματς καταλογίστηκαν τρία πέναλτι).
Η Αρτάκη είχε κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρει με τους Ζήση(σε δύο περιπτώσεις στο 66' και στο 82') και τους Μαστροκώστα, Λούκα και Παπαϊωάννου να αστοχούν από πλεονεκτική θέση.
Οι ‘’ερυθροκίτρινοι’’ παρέμειναν τρεις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Άγιο Νικόλαο και όλα παραμένουν ανοιχτά για τον τίτλο.
Άριστος ο διαιτητής Γ. Κοντόπουλος και οι συνεργάτες του Αντ. Λιαγκάκης και Αλ. Καρβελάς
 ΑΡΤΑΚΗ (Νταβόρ Γιακόβλεβιτς): Γκόγκος, Σφυρόπουλος, Τζαφέρος, Τσαλιαγκός( 83' Κηρύκος), Καραλής, Τσολάκος, Λούκας( 70' Βαταμίδης), Πύθουλας, Παπαϊωάννου, Μαστροκώστας, Μπόε( 35' Ζήσης).
ΟΛΥΜΠΟΣ Γ. (Σπύρος Σταματούκος): Κεφαλάς, Δ. Ξουρής, Ν. Ξουρής, Βεσέλι( 65' Πασσάς), Ε. Σταματούκος, Π. Σταματούκος, Δ. Κιούσης( 60' Παπαγεωργίου), Αποστόλου, Δ. Ντούρμας, Πάττας( 68' Μωραϊτης), Α. Κιούσης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου