Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Β' Εθνική: ...ο Θεός να βάλει το χέρι του!


Το σημερινό (9/02) ΔΣ στη Football League θα κρίνει το μέλλον της κατηγορίας!
Το... λουκέτο έχει μπει ήδη, απλά όλοι ελπίζουν να είναι προσωρινό. Ποιο είναι το μέλλον της Football League; Κακά τα ψέματα, μαύρο και άραχνο, αν και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο σημερινό ΔΣ  (Πέμπτη 9/02, 14:00) που θα γίνει στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής.
Η Football League αποφάσισε ως μέτρο πίεσης να προχωρήσει σε αναστολή των πρωταθλημάτων νωρίτερα από ό,τι είχε προαναγγείλει, έπειτα από την αποχή που κήρυξε ο ΠΣΑΠ, εξαιτίας της μη ασφάλισης των ποδοσφαιριστών. Λύση, όμως, από την προηγούμενη εβδομάδα δεν βρέθηκε. Ο ΟΠΑΠ επίσημα δεν απάντησε ποτέ αν και με έναντι ποιου ποσού θα χορηγήσει το πρωτάθλημα, ενώ και στο θέμα της ασφάλισης δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη. Πώς, λοιπόν, να είναι κανείς αισιόδοξος;
Στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής θα είναι άπαντες παρόντες και θα ακουστούν πολλές απόψεις και θέσεις. Ανεπίσημα η Football League έχει ενημερώσει ότι θα δώσει κάποια χρήματα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για 100.000 ευρώ σε κάθε ομάδα για διαφήμιση στη φανέλα. Ωστόσο, το ποσό αυτό δεν μπορεί να κλείσει παρά μόνο λίγες «τρύπες» στις περισσότερες ομάδες.
Θα ασκηθούν πιέσεις για να ανοίξει η αγορά, να είναι, επιτέλους, ασφαλισμένοι οι ποδοσφαιριστές και στις προπονήσεις, ενώ κάποιοι όπως ο Διαγόρας έχει ήδη προτείνει τη μετατροπή της Β', Γ' Εθνικής σε ερασιτεχνική.
Ο πρόεδρος της Ένωσης, Σπύρος Καλογιάννης θα ενημερώσει σχετικά με τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν και όλα τα μέλη θα κληθούν να αποφασίσουν αν θα επιστρέψουν στο γήπεδο οι ομάδες. Φυσικά, ο ΠΣΑΠ επιμένει ότι ανασφάλιστοι οι ποδοσφαιριστές δεν γυρνούν στο γήπεδο, οπότε τα ανοικτά μέτωπα  είναι δύο.
Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δούμε τι χρήματα προέβλεπαν οι χορηγίες της σεζόν 2010-11 για να διαπιστωθεί η διαφορά με φέτος...
4,5 εκ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ.
4 εκ. ευρώ από την ΕΡΤ.
3 εκ. ευρώ από το OTE TV.
1,1 εκ. ευρώ από τον ΟΠΑΠ για το πρωτάθλημα Νέων.
1,1 εκ. ευρώ από τη Super League
150.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ για τη διαφήμιση στη φανέλα.
Όσο για τις φετινές χορηγίες; Αυτές είναι, 100 χιλιάδες από το OTE TV σε κάθε ΠΑΕ (έχουν πάρει μία δόση 20.000 ευρώ) και 1,1 εκ. ευρώ του ΟΠΑΠ για το πρωτάθλημα Νέων.
Προβλέψεις, φυσικά, δεν μπορούν να γίνουν. Άλλοι δηλώνουν αισιόδοξοι ότι την Τετάρτη (15/02) θα υπάρχει δράση και άλλοι ότι το λουκέτο δεν θα βγει. Ο Θεός βοηθός, λοιπόν...
-πηγή: OnSports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου